KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET PRESBITERI SZÖVETSÉGE
MAI IGE
 
BEJELENKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KREK PRESBITERI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA
 
TISZTÚJÍTÓ KÖZGYŰLÉSEK
 
KONFERENCIÁK
 
EGYETEMES IMAHÉT 2011
 
FŐMENÜ
 
KÁLVIN JÁNOS
 
SZABÁLYZATOK
 
EGYHÁZMEGYÉK RENDEZVÉNYEI, ESEMÉNYEI
 
HASZNOS LINKEK
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-03-23
 
ÓRA
 
EMAIL, VENDÉGKÖNYV

 

   

 
SZÓTÁR
 
INNEN VOLTAK MA

widget flash
 
NAPI VALUTA ÁRFOLYAM
 
KREK PSZ KONFERENCIA - NAGYBÁNYA
 
NAPI VALUTA ÁRFOLYAM
Curs Valutar
 
KÖZGYŰLÉS 2013

 

 

Éves Közgyűlést tartott az egyházkerületi presbiteri szövetség

 

     Nagyváradon a Püspöki palota díszterme adott otthont a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Presbiteri Szövetség Közgyűlésének 2013. április 20-án, szombaton délelőtt 10 órakor.

     Az egy hónappal ezelőtt meghirdetett közgyűlés a viszontagságos időjárás miatt elmaradt, amelyet most tartottak meg hét egyházmegye Presbiteri Szövetség küldötteinek részvételével. A Nagykárolyi Református Egyházmegye Presbiteri Szövetsége nem vett részt a PSZ egyházkerületi közgyülésén. Aradi PSZ is hiányzott mivel nekik egyházmegyei közgyűlésük volt.  

   Most is mint minden alkalommal a szövetség munkája egy nyitó  áhítattal vette kezdetét, amelyen a mai napon Bogya Kis Mária az egyházkerület nőszövetségi elnöke hirdette az evangéliumot Mt 20: 20-28 alapján.    

    Anyáknapja  közeledtével Salomé (jelentése: béke) történetét tárta a jelenlévők elé, aki János és Jakab apostolok édesanyja, Zebedeus felesége, aki arra törekedett, hogy fiai igaz hitből szolgálják Krisztust, ahogyan azt minden presbiternek és nőszövetségi tagnak is kell, - hallhattuk az igemagyarázatból.

    Az áhítatot követően 12 napirendi pontot kellett megbeszélni a küldötteknek. A számbavételt követően került sor a köszöntésekre a Magyarországi Református Egyház Presbiteri Szövetségét Ph D. Szabó Dániel elnök és Szilágyi Sándor titkár képviselték. Szabó Dániel köszöntő beszédében tolmácsolta a MRE Presbiteri Szövetség jókívánságait, majd beszélt arról, hogy a presbiteri szövetségekre nagy feladat hárul hiszen a Kárpát-medencei magyar református egyház megmaradásán kell munkálkodjunk.

     Egyházmegyéink főgondnokai többsége távol maradt a közgyűlés munkálataitól annak ellenére, hogy ők egyben az egyházmegyei Presbiteri Szövetségek alelnökei is, éppen ezért László Kálmán elnök javasolt egy kerekasztal megbeszélést az esperesek, az egyházmegyei főgondnokok valamint a PSZ megyei elnökei és a kerület elnöksége és missziói osztálya között, amelyet a jelenlévő ft. Csűry István a KREK püspöke támogatásáról biztosította a jelenlévőket.

   Kihasználva a püspök úr jelenlétét a közgyűlésen több kérdés hangzott el irányába, amelyre érdemben válaszolt. Megtudhattuk, hogy sajnos az egyházkerület nyilvántartásából az a szomorú valóság tükrözik vissza, hogy református egyházunk évről évre apad, de ezt nemcsak a természetes apadás, hanem a gyülekezeti tagok elvándorlása, és a vegyes házasságok  okozzák, amely ellen közösen összefogva kell tegyünk, hogy református identitásunk ne kerüljön veszélybe.

    Az őszi elnökségi ülés jegyzőkönyvének ismertetését követően, amelyet a tudósító mutatott be, az egyházmegyék Presbiteri Szövetségének elnöki beszámolóit hallgathattuk meg a 2012-es év munkáiról.

   A presbiteri kisköri képzésekről Tóth András missziói titkár beszélt és szorgalmazta ezen képzések fontosságát, valamint ennek kiterjesztését minden egyházmegyébe lehetőség szerint.

     A pénzügyi jelentést a szövetség könyvelője Mészáros Gyöngyi terjesztette a közgyűlés elé, majd az az elhatározás született, hogy a 2013-as esztendőre a tagsági díj maradjon 10 lej presbiterenként, amelynek fele azaz 5 lej ott marad minden egyházmegyei presbiteri szövetség rendelkezésére. Az is kiderült, hogy az egyházmegyei Presbiteri Szövetségeknél a tagsági díjak befizetése okoz gondot, ezért karöltve az esperesi hivatalokkal kell egy közös megoldást találni ennek orvoslására.

    Ugyancsak döntés született arról, hogy az egyházkerületi presbiteri szövetség minden évben 500 lejjel (lehetőség szerint) támogat egy egyházmegyét, amelyikben templomépités, gyülekezeti ház, egyházi iskola vagy ovoda épül, azzal a kitétellel, hogy a szóban forgó egyházmegye presbiteri szövetsége rendezze tagsági dijját az egyházkerület presbiteri szövetséggel szemben. Az idei támogatást a zilahi egyházmegyébe kebelezett zilah-ligeti ovoda, és gyülekezeti ház épitésére adtuk.

     A sajtóbeszámolót az egyházkerület presbiteri szövetségének sajtóreferrense, jelen tudósító, ismertette.

  A KREK PSZ elnöke tájékoztatta a Közgyűlést, hogy az idei nyári konferenciát Lugoson Temesvári Egyházmegyében tarjuk meg augusztus 30 és szeptember 1 amelynek programját ismertetett  a jelenlévőkkel.

     Utolsó napirendi pontként az Érmelléki Református Egyházmegye Presbiteri Szövetségének beadványát beszélték meg a közgyűlés tagjai. A beadványban felsoroltakat az egyházkerületi presbiteri szövetség átutalja azon bizottságok és intézmények hatáskörébe, amelyhez az tartozik. Ezen javaslatot a közgyűlés egyhangúan elfogadott.

Tóth Zsigmond  a KREK PSZ sajtóreferense

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 
PSZ VÁLASZTÁSOK 2016
 
ŐRÁLLÓK - ELŐZETES

ŐRÁLLÓK 2015 - 2. szám

 
ŐRÁLLÓK

 
HÚSVÉTI PÁSZTORLEVÉL
 
KARÁCSONYI PÁSZTORLEVÉL

KARÁCSONYI PÁSZTORLEVÉL 2015

 
WEBSITE TRANSLATE
 
INGYEN KÉPESLAP SZERETTEINEK
 
KÉPES BESZÁMOLÓK
 
CHAT, TÁRSALGÓ
 
HARANGSZÓ REFORMÁTUS ÚJSÁG
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2015.05.11. 13:16
2010.11.14. 18:46
2010.11.14. 18:42
2009.09.22. 17:22
2009.09.15. 07:01
Friss hozzászólások
 
NAPTÁR
2017. Augusztus
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
NÉVNAPOK

 
ELÉRHETŐSÉGÜNK

KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET

PRESBITERI SZÖVETSÉGE

RO - 457330, Sărmășag, Str. Sălajului, Nr. 66

Tel. 0040-(0)728-279802, 0040-(0)749-495819

E-mail: tothandras11@citromail.hu

 

HONLAP

E-mail: krekpresbiteriszovetseg@gmail.com

ADMIN: TÓTH ZSIGMOND BÉLA -presbiter

E-mail: belacet@gmail.com

                  

 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
JELENLEG

LÁTOGATÓ VAN ITT

 
HÁTTÉRZENE
 
EGYHÁZI ZENÉS VIDEÓK
 
VELEM VÁNDOROL
 

Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!